Behandelaanbod


Behandelaanbod
Honesthe GGZ is een praktijk gespecialiseerd op het gebied van eet(bui)stoornissen, posttraumatische stress stoornis en ADHD. U kunt bij Honesthe GGZ terecht voor een behandeling indien u 18 jaar of ouder bent. 
Een eetstoornis staat vaak niet los van andere problematiek. Onderliggend is er bij een eetstoornis geregeld sprake van een doorgemaakt trauma of ADHD. Eetstoornissen gaan daarnaast ook vaak gepaard met andere psychische problemen zoals een stoornis in het autisme spectrum (ASS), angstklachten, stemmingsklachten, middelengebruik, slaapproblemen, een negatief zelfbeeld, faalangst en/of persoonlijkheidsproblematiek. Aangezien ons behandelaanbod is afgestemd op de behandeling van eetstoornissen met daarnaast mogelijk traumagerelateerde problematiek en ADHD kunnen wij patiënten waarbij daarnaast nog andere ernstige psychiatrische problematiek aanwezig is, niet in behandeling nemen. Wij zijn van mening alleen excellente zorg te kunnen leveren wanneer wij deze voorwaarde hanteren. Dit zullen wij uiteraard met u bespreken tijdens het eerste gesprek (intakegesprek). Indien er sprake is van complexere problematiek die tijdens de behandeling naar voren komt, dan zullen wij met u in gesprek gaan hoe en bij welke instelling de behandeling hiervan verder vorm gegeven kan worden.  

Eet(bui)stoornissen
Eetstoornissen die wij behandelen zijn een eetbuistoornis, boulimia nervosa en een eetstoornis NAO. Bij een eetbuistoornis kan behandeling in de S-GGZ alleen plaats vinden indien er sprake is van een matige, ernstige of zeer ernstige eetbuistoornis. Hiervan is sprake als u vier eetbuien of meer per week heeft. 

Trauma
Vaak gaat een eetstoornis gepaard met doorgemaakte traumatische gebeurtenissen of heftige levensgebeurtenissen. Bij een post traumatische stress stoornis kan dit door een eenmalige gebeurtenis of meerdere gebeurtenissen komen.  Indien er sprake is van een reeks aan gebeurtenissen die uw algehele (persoonlijkheids)ontwikkeling hebben beïnvloedt dan spreekt men vaak van een complex trauma. De behandeling van complex trauma kan veel tijd kosten. Vaak verwijzen wij door naar gespecialiseerde traumacentra. Wij kunnen dan het voor- en na traject van de behandeling doen. 


Behandeling in de GGZ
Behandeling in de GGZ is noodzakelijk als er sprake is van ernstige, meer complexe problematiek. De complexe problematiek kan dan niet (meer) door een coach of praktijkondersteuner van de huisarts worden gedaan. De behandeling is intensiever en langduriger van aard. Er werken meerdere behandelaars in een multidisciplinair team. Behandeling in de GGZ is mogelijk met een verwijzing van uw huisarts. Om de behandeling vergoed te krijgen door de zorgverzekeraar moet er sprake zijn van een DSM-benoemde stoornis. Er zijn ook behandelingen die uitgevoerd kunnen worden die niet door de zorgverzekeraar vergoed worden. Bij het kopje tarieven en vergoedingen kunt u hier mee over lezen. 

      Eetbuien
Trauma
 ADHD
Eetbuien kunnen een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Met alle gevolgen van dien. Lukt het u bijvoorbeeld maar niet om die verleidingen te laten staan, ondanks dat u dat wel wilt?  Eet u stiekem als er niemand in de buurt is? Heeft u last van schaamte en schuldgedachten na een eetbui? Heeft u een snoepverslaving of heeft u last van de gevolgen van de eetbuien? Wacht dan niet langer en meld u aan. Samen lukt het wel!
Nare gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden kunnen verlammend werken. De stress en angst die daarmee gepaard gaan kunnen een grote invloed hebben op uzelf en de mensen om u heen. Wilt u weer de persoon zijn die u voorheen was? Of uw authentieke zelf (her)ontdekken? Samen kunnen wij daar aan werken.
Onrust? Drukte in het hoofd? Moeite met plannen en organiseren? Altijd 'haasten' om op tijd te komen? Concentratieproblemen? Moeite met ontspannen? Eerst doen en dan denken? Impulsiviteit? Mogelijk is er sprake van ADHD. Laat het onderzoeken en behandelen. Focus, rust en controle: het is mogelijk!

Therapievormen

De behandeling wordt toegespitst op uw persoonlijke situatie. Tijdens de behandelingen kan er gebruik gemaakt worden van de volgende therapievormen: 


- Cognitieve gedragstherapie
- EMDR
- Narratieve exposure therapie
- Inzichtgevende therapie
- Directieve therapie
- Oplossingsgerichte therapie
- Interpersoonlijke psychotherapie
- Systeemtherapie
- Lichttherapie
- Lichaamsgerichte therapie
- Beeldende therapie
- Farmacotherapie
 

 Helaas.... Wat behandelen wij niet?


Indien tijdens de intake duidelijk wordt dat er sprake is van ernstige psychiatrische problematiek is een behandeling bij Honesthe GGZ niet mogelijk. Hiervan is onder andere sprake bij:


- Psychose, wanen en/of hallucinaties
- Ernstige dwang- of drangklachten
- Ernstige angst- en paniekklachten
- Ernstige stemmingsklachten zoals bij een bipolaire stoornis
- Ernstige depressie waarbij bijvoorbeeld sprake is van suïcidaliteit
- Een stoornis binnen het Autisme spectrum (ASS)
- De eetstoornis Anorexia Nervosa (AN)
- Boulimia Nervosa (BN) waarbij een ondergewicht is en men een BMI heeft van minder dan 19
- Ernstige persoonlijkheidsstoornissen
- Conversieklachten
- Middelenmisbruik

In geval van een crisis zullen wij u naar uw huisarts verwijzen of naar de plaatselijke instanties voor crisisbehandeling of crisisopvang. 




Share by: